2017. június 2., péntek

Májusi zárás

Néha úgy érzem, hogy van az évnek bizonyos időszaka, amely kétszer gyorsabban eltelik, mint a többi. A nyárelő-nyár-nyárutó biztos, hogy ilyen, így a május is egy szempillantás alatt elrohant, talán ezért is csúsztam meg a zárással, kellett két nap, hogy felfogjam, már júniust írunk.

Beszerzések

Májusban nem zárok nullás hónapot, és nem olvastam túl sokat, de mégis egész jó az egyensúly. Mivel mostanában újra örömet okoz a könyvvásárlás (az átgondolt verziója), ezért engedtem a belső késztetésnek, 3 könyvvel gyarapodott a könyvtáram. És mivel egy Alice Hoffman történet visszaadta a könyvekbe vetett hitemet - meg újra csak rájöttem, hogy mennyire szeretem őt olvasni -, ezért megejtettem életem első bookdepós rendelését: rögtön két Hoffman került a kosaramba. Az egyik egy novellás kötet, a Blackbird House, a másik pedig egy izgalmas, tipikus hoffmanos sztori, The Ice Queen
A harmadik beszerzésem az idei egyik legjobb döntésem volt: Joël Dicker A Baltimore fiúk című történetét vettem meg és azt kaptam tőle, ami miatt szeretek olvasni. Színtiszta élvezet nekem, pont az, amikor már alig várod, hogy este legyen időd magadra meg a könyvedre és kizárd a külvilágot.



Olvasások

Olvasás terén tartom magam a kevesebb több elvéhez, összesen öt könyvet olvastam el. Elsőként Alice Hoffmantől The Story Sisters került sorra (ami miatt ugye két új könyvet rendeltem az írónőtől), majd Kent Haruf Kései párbeszédje következett, ami csalódás volt, de talán majd a filmfeldolgozás jobb lesz. Utána a vcs-s listámból válogatva Lori Gottlieb Légy a felesége! c. könyvét vettem kézbe és ugyan azóta sem házasodtam meg, illetve volt néhány dolog, ami kiakasztott, összességében azért elgondolkodtam a dolgokon. Majd kaptam a párkapcsolatok témájában egy óriási maflást Elena Ferrantétől. Az Amikor elhagytak egy piszok kemény könyv, fojtogató atmoszférája nagyon rátelepedik az ember lelkére. Utána vágytam egy kis könnyedebb történetre és John Scalzi Az utolsó gyarmata mellett döntöttem, ami a 12. vcs-s könyvet jelentette. Szóval idén májusban kipipáltam a vcs-t, éljen! De még van azon a listán 9 könyv, amit idén szeretnék elolvasni, így van utánpótlásom.

Sajnos a blogon májusban sem voltam túl aktív, még mindig kevesebb erre a felületre az energiám, de igyekszem a lemaradásomat majd pótolni. A hónap egyébként sok jó programot hozott: mozik, színházak tarkították a hétköznapokat (isteni volt a Vígszínházban a Makrancos Kata és az Experidance teljesen elvarázsolt a Szenvedélyem, Velence előadásával). Úgy érzem, június még több offline elfoglaltságot hoz majd, itt a nyár, mindenki pörög ezerrel, töltődni kell a napsugarakkal, meg a jó könyvekkel!

A többiek zárása:

4 megjegyzés:

PuPilla írta...

Nagyon jó kis könyveket szereztél be! A Blackbird House-ról emlékszel, hogy beszéltünk? Nem erre a kiadásra gondoltam, akkor valószínű ez tényleg egy újabb, amit én nézegettem mindig, azon csizma volt. :) Az Ice Queen nekem is megvan, keménykötésben, ez is az, vagy ez puha? Irigykedem, ha a puha. :)))

Ó, legjobb érzés, amikor beszippant és hazavár egy könyv, mint most neked A Baltimore fiúk. :) Írjál majd róla ha lesz kedved-időd. :)
Sok jó programot és sok jó könyvet júniusra is! :))

Nikkincs írta...

Igen, emlékszem. Mondtad, hogy nem tudtad még megszerezni és tudom,hogy a csizmásat szeretnéd. Amikor rendeltem, ez volt elérhető. Az Ice Queen puha, ugyanaz a Vintage kiadás, mint a Blackbird House, így passzolnak :)

Fú, idén nem is nagyon volt ilyen könyvem, talán egy-kettő csak. Mindenképp írok, a többiről is igyekszem behozni a lemaradásaimat majd apránként.
Köszi, PuPi, neked is, hatalmas ölelésekkel! :)

Avilda írta...

PuPilla: A Blackbird House nekem a csizmás verzióban van meg :)) Nagyon szép, bár a borító "anyaga" elég fura, sajna igen fogja a port.

Nikkincs:Remélem, tetszeni fog mindkettő!! Mindenképpen írj róluk! Melyikkel kezded? Hú, egyszer kéne egy Hoffman-rajongó találkozó, nem gondoljátok? :D Az Ice Queen szerintem nagyon jó, bár tipikusan az antifőhős témájú, de nekem tetszett, mert Hoffman és imádom! :D Érdekes hangulatú, különleges világú. A Third Angelt is tervezed olvasni? Nekem az volt az első könyvem tőle angolul, és az is nagyon tetszett :))

Nita írta...

A 3 beszerzés és 5 olvasás teljesen ideálisnak hangzik. :)
Nekem a május egyszerre tűnt hosszúnak és rövidnek, de sokan mondják, hogy nagyon elszaladt.
Az Amikor elhagytak tényleg nagyon kemény, még nekem is emésztenem kell egy darabig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...